Een geweldig gezellig feest met trekharmonica en accordeon - De Vrijborg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenementen > Trekharmonica Festival Nuis
 

Trekharmonika festival Nuis

Laatste festival op 18 augustus 2018.


Sinds 1999 vindt jaarlijks op de derde zaterdag in augustus een groot festival op harmonicagebied plaats. Accordeonisten zijn ook welkom. In de loop der jaren is het festijn uitgegroeid tot het grootste van Noord-Nederland. De laatste jaren waren tegen de 1000 bezoekers en zo’n 120 spelers aanwezig. Eén enkele entreekaart ( € 5,00 ) verschaft toegang tot de drie locaties waar de muziekoptredens plaatsvinden:


De Vrijborg
In dorpshuis De Vrijborg, waar van 14 tot 22 uur een "open podium" is met optredens van een enkele speler of een groep. Hiervoor kan men zich aan het begin van de middag aanmelden. Een drummer is aanwezig. Van 22 tot 23 uur is de finale met een speciaal optreden ter afsluiting van het geheel.

't Rieuw
In en bij het museum 't Rieuw, gevestigd in de museumboerderij naast de Coendersborch. Hier vinden gedurende de middag spontane optredens plaats.

De Kerk
In het kerkje van Nuis, tegenover het dorpshuis, beginnen elk uur luister-concertjes van een half uur. Mede door de uitzonderlijke akoestiek worden deze mini-concerten hoog gewaardeerd. Bij de entree van het festival worden de programma's hiervoor uitgedeeld, zodat men zelf een keuze kan maken.

Tussen De Vrijborg en de Museumboerderij ‘t Rieuw rijden de hele middag ponykoetsjes, waarvan iedereen gebruik kan maken om van de ene naar de andere locatie te gaan; ook handig als men een muziekinstrument mee wil nemen.

THF Nuis
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu